Mild ouderschap

“Ik wil anders opvoeden, weg van het straffen en belonen, maar ik weet niet hoe”.

  • Je hebt het gevoel dat je vaak in een machtsstrijd terecht komt met je kinderen.
  • Je wens is om meer rust te krijgen in de hectiek van het ouderschap.
  • Je voelt dat het anders kan, maar je weet niet hoe.
  • Je bent zoekende en in het ouderschap is dat een goede kwaliteit, ouderschap is immers altijd in beweging. 

Hoe kan je beginnen? Is er een duidelijk start- en eindpunt? Hoe kan je veranderen wat je zelf in handen hebt? 

Het begint en eindigt bij mildheid. 

Mildheid voor onze kinderen. Kinderen zijn kleine mensen die een stem hebben, leer naar hen luisteren en met hen verbinden om rust te vinden in het ouderschap. Weg van straffen en belonen, onderweg naar een gezamenlijke zoektocht binnen het ouderschap. 

Mildheid voor je omgeving. We krijgen heel vaak ongevraagd advies of goeie raad die ook ons moeder- of vadergevoel opnieuw ondersneeuwt. Dat is alleen maar balast. Hoe kan je toch verbinden met je omgeving en steun vinden in jouw zoektocht? 

Mildheid voor jezelf. Alles begint bij mildheid voor jezelf, zeker in ouderschap. We moeten zoveel ballen in de lucht houden en vaak hebben we de neiging aan de verwachtingen te voldoen van anderen en onszelf uit het oog te verliezen. We zijn vaak zo streng voor onszelf. We voelen niet meer wat we zelf nodig hebben, laat staan dat we tegemoetkomen aan onze eigen behoeften en emoties. Vaak zijn dat diepgewortelde patronen waarmee ik als psychotherapeut aan het werk ga met cliënten. Maar evengoed zijn er praktische tips die je hierbij kunnen helpen. 

Evolueren naar jouw stijl, jouw ouderschap werkt bevrijdend en rustgevend. Jij kent immers je kinderen, jezelf en je gezin het allerbeste. Mild ouderschap biedt een aantal kapstokken waarmee jij je zoektocht verder kan zetten, het is geen strak tienstappenplan dat jullie opnieuw zal vastzetten. Het gaat immers om jullie unieke, authentieke ouderschap. 

Mild zijn voor je gezin begint met mildheid voor jezelf.

Via mijn online trajecten en mijn boek wil ik je empoweren om je gevoel te volgen en naast de strengheid voor jezelf, milde mantra’s te plaatsen. Via Instagram en Facebook post ik tips die je dagelijks kan gebruiken of waar je naar kan teruggrijpen wanneer je het nodig hebt. I’ve got your back. Ik werd in de media “de hoop voor de perfectionistische ouders” genoemd, dat is inderdaad mijn missie! Weg van het perfecte plaatje, op naar een authentiek plaatje. Ééntje die helemaal bij jou past. 

  • Jij leert te vertrouwen op je moeder- of vadergevoel. 
  • Je krijgt inzichten in je strenge inner voices, hoe de opvoeding die je zelf genoot een rol speelt in je eigen ouderschap en hoe je denken je gedrag stuurt. 
  • Je herkent patronen, leert langetermijndoelen stellen en milde mantra’s gebruiken. 

Mild ouderschap is intussen uitgegroeid tot een sterke community. Je voelt je omringd door ouders die eveneens zoekend zijn. Je kan deel uitmaken van een community die steunt, inspireert en mee zoekt. Ouderschap wordt extra zwaar als je het gevoel hebt dat je het alleen moet doen, de community kan je hierin ondersteunen. Je moet het niet alleen doen. 

Je krijgt nog meer toegang tot tips voor mild ouderschap en je kan alle evoluties op de voet volgen.

Wees welkom! 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Ouderschap moet niet perfect zijn, 
Ouderschap kan wel authentiek zijn.

nina mouton

Maak kennis met Mild Ouderschap

Ik dompel je graag onder in de wereld van mild ouderschap. Er is voor elk wat wils: je kan mijn boek lezen, er is een podcast, er zijn webinars, je kan naar een lezing komen of je kan me volgen op de socials.

Agenda

Lezingen & events

Februari 2022 #Zelfzorgtribe Online Traject

Bekijk agenda

Boek

Mild Ouderschap

Verwacht geen tienstappenplan over hoe je de perfecte ouder wordt, noch een sluwe strategie om je kinderen in de pas te doen lopen. Mild Ouderschap is mijn zachtmoedig maar doortastend pleidooi voor mildheid tegenover jezelf, je kinderen en je omgeving. 

Meer info

Wie is Nina?

Ik ben klinisch psycholoog, psychotherapeut, auteur, spreker, columnist voor Radio1.be en mama. Tot voor kort had ik een eigen praktijk in Gent. Mijn carrière is gestart in de bijzondere jeugdzorg. Ik ben getrouwd met Sven en samen hebben we twee kinderen: Miro (2010) en Loa (2013). Zelf kinderen krijgen bracht de zoektocht naar mijn eigen moedergevoel en mijn eigen opvoedingsstijl op gang. Deze zoektocht deel ik graag met jullie, onderbouwd vanuit mijn kennis en ervaring als psycholoog en psychotherapeut.

Met mild ouderschap wil ik ouders inspireren om hun eigen zoektocht in het ouderschap vorm te geven. Niets zo lastig en vermoeiend om vast te zitten in een ouderschapsstijl die niet bij je past en die je constant doet twijfelen. Empowerment staat voorop, want jouw moeder- of vadergevoel mag je gehoor geven. 

Feeling empowered & grateful

Lees mijn verhaal

Volg mij en ontvang
inspirerende milde tips

© 2022 Nina Mouton - info@ninamouton.be - fotografie © Studio Rammeloo
- algemene voorwaarden - privacy policy - cookie policy - sitemap - shop - links Quoted: Websites met méér