Over Nina Mouton

Ik ben klinisch psycholoog, psychotherapeut, auteur, spreker, columnist voor Radio1.be en mama. Ik ben getrouwd met Sven en samen hebben we twee kinderen: Miro en Loa. Zelf kinderen krijgen bracht de zoektocht naar mijn eigen moedergevoel en mijn eigen opvoedingsstijl op gang. Deze zoektocht deel ik graag met jullie, onderbouwd vanuit mijn kennis en ervaring als psycholoog en psychotherapeut.

Laat me je even meenemen in mijn parcours

In 1985 geboren en getogen in Waasmunster. 

In 2008 studeerde ik af als Klinisch Psycholoog.
Daarna volgde ik een postgraduaat familiale bemiddeling en in 2020 studeerde ik af als contextueel psychotherapeut. 

Ik ben begonnen als begeleidster in de bijzondere jeugdzorg.

In 2010 werd ik mama van Miro.

In 2013 werd Loa geboren en kort na haar geboorte ook mijn blog. 
Tweede kind, stevig ingelezen en nog steeds zoeken naar mijn moedergevoel wilde ik ook andere moeders sterken in hun zoektocht. 

In 2016 start ik mijn eigen praktijk in Gent. 
De praktijk is er voor gezinnen, relaties en ouderschap. Er komen heel wat koppels over de vloer maar ook individuen die zoekend zijn naar zichzelf. 

In 2017 wordt ‘mild ouderschap’ geboren.
Het huis van de Mens en het Huis van het Kind Aalst vragen me om een lezing te geven, we brainstormen en noemen de lezing ‘Mild Ouderschap’. Ik mocht de lezing inhoudelijk invullen en geven voor een uitverkochte zaal van 40 mensen. Heel spannend allemaal! Sindsdien schaaf ik het begrip steeds meer bij en groeide de lezing uit tot ééntje die al werd bijgewoond door duizenden ouders. 

In 2018 word ik door CM ziekenfonds gevraagd om een lezing te ontwikkelen over het druktegevoel die we als ouders ervaren in kader van hun project “ouders achter de schermen”. Ik ben psycholoog van dienst en mag heel wat lezingen geven over heel Vlanderen. 

In 2018 en 2019 tour ik rond met “Drukdrukdruk”, "Zelfzorg" en “Mild ouderschap”, de lezing. Ik schrijf mijn boek en bouw de praktijk af. 

In 2020 slaat COVID-19 toe.
Ik maak van de offline lezingen, online webinars. 
In het najaar komen er ook online trajecten. 

Elke fase van mijn moederschap en persoonlijke ontwikkeling hebben me gesterkt in het volgen van mijn gevoel. De vele positieve reacties van ouders die zich empowered voelen in hun zoektocht, inspireren me om door te gaan.

nina mouton

Waarom mild ouderschap? 

Ouders empoweren in hun zoektocht naar hun eigen ouderschap, dat is mijn missie.

Mijn stoutste droom is dat onze kinderen mogen opgroeien in een milde wereld, een milde omgeving waarin ze kunnen floreren en echt zichzelf kunnen worden en zijn. 

Je bent hier, op mijn site, op zoek naar antwoorden op jouw vragen. Misschien stel je jezelf de vraag of je een goede mama of papa bent? Misschien ben je onzeker? Misschien worstel je met je allesoverheersende perfectionisme? Misschien ben je op zoek naar meer verbinding met je partner of heb je nood aan zelfzorg maar kom je er maar niet toe? 

We maken allemaal fouten, ouderschap hoeft niet perfect te zijn. Één van mijn langetermijndoelen is dat mijn kinderen me kunnen komen vertellen wat ze gemist hebben. Dat we die band hebben en dat ze niet bang zijn voor ons, hun ouders. 

Mild Ouderschap is de basis om jezelf en je kind de ruimte te geven om te groeien naar een gezin dat in verbinding staat met elkaar én met zichzelf. 

Samen zetten we jouw zoektocht verder

Meer over mild ouderschap

© 2020 Nina Mouton - info@ninamouton.be - fotografie © Studio Rammeloo
- privacy policy - cookie policy - sitemap - links Quoted: Websites met méér